home biografie stichting bibliografie poŽzie kritisch werk recensies reacties archief bestellen
 
ACTUEEL (24 juni 2019)
 
een mooie link naar mijn bundels: https://metadata.isbn.nl/42083/justine-borkes.html.
De presentatie van mijn nieuwe bundel 'GROEI, donderdag 20 juni, was heel bijzonder.
Hier enige reacties
!
Beste Justine, Ik tril nog steeds een beetje na van de presentatie van jouw bundel. Wat was het mooi en bijzonder! Hartelijke groet, Job
***********
Dag Justine,Was eergisteren naar mijn mening een geslaagde en intieme presentatie.Hartelijke groet, Willem
***********
Lieve Justine, Reageren op je presentatie van GROEI is een uitdaging. 

Zomertijd met uitbundige groei
en bespiegelend toegroeien.
Het mooie van je werk en presentatie
is het raken aan de dans van het LEVEN
waarin tijd duur wordt
de kleine wil bescheidener
en ontvankelijkheid gelegenheid tot poŽzie schept.

Het was weer fijn om erbij te zijn.

Hartegroet,

***********
 

Op 14 februari 2019 schreef Wim van Til een recensie van mijn in november 2018 verschenen bundel THUIS voor De Auteur het verenigingsblad van de Vlaamse letterkundigen.

te lezen op de pagina recensies.

 

De presentatie van mijn dichtbundel thuis, op donderdagavond 22 november bij Wouter Roelants, v/h de oude mol, verliep heel erg plezierig. Iedereen die, al of niet in de geest, in de vorm van een reactie, aanwezig was, maakte de sfeer tot een heel erg bijzondere. Als thema had ik gekozen om een analyse te geven van wat nu eigenlijk een dichtbundel karakteriseert: de titel, het eerste en laatste gedicht, en hoe de bundel het verhaal vormt van de in de bundel opgenomen gedichten. Ik heb dat toegelicht door mijn eigen bundels, inclusief de nieuwe, als voorbeeld te geven. Het was een fascinerende reis door 40 jaar: liefde kan samengaan verscheen in 1978, tot en met thuis, de bundel, met 75 gedichten - nieuwe, en uit de eerste 8 dichtbundels. De aandacht en het plezier van herkenning waren groot, zoals ook uit de hier onderstaande foto-serie blijkt. Het was, kortom een feest in de ware zin van het woord.  

Mijn bundels- alle 12- en mijn boek lagen en liggen op een aparte tafel, en de nieuwe bundel ook nog bij de kassa. Er was ook nog een tafel waaraan ik kon signeren. De avond overbrugde 58 jaar leven in Nijmegen, tot en met Zaltbommel en Den Bosch. Dat laatste door de aanwezigheid van Reinier Wakelkamp, dirigent van de Bommeldagen, en, af en toe nog, de Gregoriaanse kring Den Bosch. Ik ben er van overtuigd dat voor iedereen het tijdsbesef ook helemaal wegviel. Het was puur geluk. 

Justine 

 Een van de aanwezigen verwoordde het later in haar mail zo:

'Het poŽziewezen was aanwezig op de avond van je presentatie van thuis'.